Boeken en Lezingen

Het besluit om als zelfstandig journalist verder te gaan, nam ik onder meer omdat ik meer tijd wilde hebben voor het schrijven van boeken. Eind vorig jaar zag ‘De heks van Anjum, dader of zondebok’ het licht, in 2018 maakte ik samen met Jeroen van Eindhoven en Sander Verhoeven een boek over het Ruhrgebied. In 2016 verschenen twee boeken van mijn hand: Daar is de Muur, een nieuwe verzameling verhalen over de boeiendste hoofdstad van Europa, Berlijn en Was wir noch zu sagen hätten, gesprekken met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of werkten.

Over deze boeken, over Duitsland, over Angela Merkel hield ik de afgelopen tijd regelmatig lezingen. Als u ook interesse hebt, neem gerust (en graag) contact op.

Begin november 2014 verscheen het boek over het leven van Michael en Rina Ogertschnig, een Duits-Nederlands echtpaar. Het heet ‘Vluchtcode Vlinder’ en het gaat over een mislukte vlucht uit de DDR, over liefde, verraad en mensensmokkel. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal: Vluchtcode Vlinder, uitgeverij Conserve.