Boeken en Lezingen

Het besluit om als zelfstandig journalist verder te gaan, nam ik onder meer omdat ik meer tijd wilde hebben voor het schrijven van boeken. In 2016 verschenen er twee van mijn hand: Daar is de Muur, een nieuwe verzameling verhalen over de boeiendste hoofdstad van Europa, Berlijn en Was wir noch zu sagen hätten, gesprekken met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of werkten.

Over deze boeken, over Duitsland, over Angela Merkel hield ik de afgelopen tijd regelmatig lezingen. Als u ook interesse hebt, neem gerust (en graag) contact op.

Begin november 2014 verscheen het boek over het leven van Michael en Rina Ogertschnig, een Duits-Nederlands echtpaar. Het heet ‘Vluchtcode Vlinder’ en het gaat over een mislukte vlucht uit de DDR, over liefde, verraad en mensensmokkel. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal: Vluchtcode Vlinder, uitgeverij Conserve.

Andere boeken die ik schreef gingen over de Duitse bondskanselier Angela Merkel, over Berlijn en over het herenigde Duitsland. Over de Nederlandse politiek schreef ik over de ‘rebel met een missie’, Jan Pronk, en, samen met Frits Bolkestein, een (dag) boek over de verkiezingen en formatie van 1998.