Actueel

Met toneelgroep Jan Vos presenteer ik in de zomer van 2021 een aantal talkshows voorafgaand aan de voorstelling Mansholt, over de legendarische minister en Eurocommissaris voor Landbouw. Voor data en locaties klik hier.

De afgelopen jaren maakte ik  met Beeld Werkt en Sander Verhoeven regelmatig documentaires en andere beeldbijdrages. Over de ontmanteling van camping Fort Oranje bijvoorbeeld en over het dorp Moerdijk: ‘Van paniek naar perspectief’.

En voor de Veiligheidsregio Brabant-Noord blikten we terug op de eerste corona-golf.

Met twee collega’s van de NOS maakte ik een onthullend boek over de gaswinning in Groningen: De gaskolonie. Van nationale bodemschat tot Groningse tragedie. Het is een reconstructie van de gaswinning en geeft inzicht in de manier waarop de aandeelhouders van de NAM, Shell en Exxon, door de jaren heen hebben geprobeerd de politieke besluitvorming over de gaswinning te beïnvloeden. Het boek zette de nadelen van de gaswinning op de kaart, de Tweede Kamer heeft intussen besloten tot een parlementaire enquête.

Toneelgroep Jan Vos putte mede uit het boek inspiratie voor een toneelvoorstelling over de gaswinning en ook die voorstellingen werden regelmatig begeleid door een spraakmakende talkshow

Het boek is te koop in de betere boekhandel of via www.uitgeverijpassage.nl